Spanje

SPANJE

Ga mee en treed in de sporen van beren en wolven in Parque Natural de Somiedo


Van woensdag 9 tot zondag 13 augustus 2023 organiseer ik in samenwerking met Voshaar Outdoor & Education een wandelreis in Asturië, een autonome regio in Spanje. We duiken het Cantabrische gebergte in en gaan naar Parque Natural de Somiedo.Dit gebied staat bekend als prachtig en ruig. Perfect voor ons dus, maar ook voor de wolven, beren en roofvogels die hier leven.


Het programma zal er ongeveer zo uit zien (wijzigingen voorbehouden):


Woensdag 9 augustus - aankomst in Pola de Somiedo. Een eerste verkenning van de prachtige omgeving. We zullen een hike doen vanuit de camping in Pola de Somiedo.


Donderdag 10 augustus - op pad met een lokale gids om meer te leren over de flora en fauna. De focus zal liggen op beren en/of wolven. 


Het gevoel van echt midden in de natuur zijn ervaar je het best door er dwars doorheen te lopen! Daarom pakken we onze backpacks in en gaan we drie dagen écht de natuur in. We overnachten op een natuurcamping of bivakkeren op een mooie plek onder de sterrenhemel. Dit zal zijn van vrijdag 11 t/m zondag 13 augustus. 


Aan het eind van de middag op zondag komen we terug in Pola de Somiedo en sluiten we de tocht gezamenlijk af.


Praktische informatie:

kosten: € 425,- (inclusief overnachtingen, exclusief eten, drinken en reisverzekering)

data: 9-13 augustus 2022

gidsen: Raoul Kluivers en Rianne Bunschoten


Weet je (nog) niet hoe je in Pola de Somiedo kunt komen? Tegen een meerprijs kunnen wij je ophalen in, en wegbrengen naar Oviedo.


Twijfel je, is er iets niet duidelijk of heb je nog wat vragen? Aarzel niet om me te bellen, mailen of een appje te sturen. 

Ga je mee op avontuur? Boek nu!