Jura XL

FRANKRIJK

Jura XL -  20-25 januari 2023


Tijdens de Jura XL maken we een meerdaagse tocht op sneeuwschoenen. Hierbij overnachten we niet alleen in de gîte, maar ook in shelters of refuges. Sommige nachten slapen we in het bos (dus in een refuge, onder een tarp of in een quinzee), en andere nachten in de gîte. De eerste nacht slapen we in de gîte.


Naast het sneeuwschoenwandelen zullen we ook 


. Een echt winters avontuur dus.

(aankomst de 19e na het avondeten, vertrek de 26e na het ontbijt)
Een trekking op sneeuwschoenen met overnachtingen in een bivak, refuges en een gite. Deze trekking wisselt overnachtingen in het bos (refuge, tarp of quinzee) af met overnachtingen in een gite. Drie nachten buiten, 3 overnachtingen (inclusief de 1e nacht) in een gite inclusief maaltijden. Het is mogelijk om een maaltijd op de 1e avond bij te reserveren. We gaan verschillende zaken behandelen, waaronder kaart, kompas en diersporen (op zoek naar lynx en wolf). Is er voldoende sneeuw dan gaan we ook een quinzee bouwen en daarin overnachten.
Tijdens de tochten en overnachtingen buiten moeten de deelnemers zelf hun eten en drinken verzorgen.
Kosten: € 700,-
Inclusief 4 overnachtingen in de Gite, 3 x avondeten, 4 x ontbijt en gebruik sneeuwschoenen. Exclusief overige maaltijden, drinken, reis en verzekering)