Jura Experience

FRANKRIJK

Winter

Ons winterprogramma is in de Jura. De Jura is een gebergte dat ligt op de grens van Frankrijk en Zwitserland. De Voshaar komt hier al jaren en is heel bekend in het gebied.


20-25 januari 2023 - Jura XL
26-29 januari 2023 - Jura Experience

Jura XL -  20-25 januari 2023

Tijdens de Jura XL maken we een meerdaagse tocht op sneeuwschoenen. Hierbij overnachten we niet alleen in de gite, maar ook in shelters of refuges. Een echt winters avontuur dus.
Meer informatie volgt.


Jura Experience - 26-29 januari 2023

De Jura Experience is iets 'luxer'. We maken vergelijkbare tochten op sneeuwschoenen, maar overnachten steeds in de gite. Ontbijt en avondeten zijn dan ook inbegrepen.


Aankomst is op woensdag 25 januari (na het avondeten), vertrek op maandag 30 januari (na het ontbijt).


We vertrekken iedere dag na het ontbijt vanaf de gite voor mooie tochten in de omgeving. Het forêt de Risoux is een schitterend bos waarvan een gedeelte in Zwitserland ligt.

Onderweg kijken we of we sporen vinden van de lynx of van wolven.


Lunchen doe we onderweg en rond het eind van de middag zijn we terug bij de gite waar in de avond een voedzame maaltijd wacht.


De gite verkoopt ook drankjes en gezelligheid is gegarandeerd.


Er zijn grotere en kleinere kamers, maar je slaapt altijd met meerdere personen op een kamer. Lunch voor onderweg moet je zelf meenemen en regelen. Deze kan je reserveren bij de gite, of zelf wat ‘knabbels’ meenemen. Soms ‘vinden’ we onderweg een locatie om te eten.


Kosten: € 525,-
(ex lunch, drankjes, reis en reisverzekering)


Zomer

In de zomer gaan we iets zuidelijker en hebben we een leuk, gevarieerd aanbod. Voor ieder wat wils!
18-31 juli 2023 - Daghikes in de Vercors en de Chartreuse
1-4 augustus 2023 - Hiken en roofvogels, Vercors-Chartreuse

18 -31 juli augustus 2023

Deze dagen zijn lekker vrij. Heb je zin om elke dag iets te doen? Dat kan! We organiseren daghikes met een focus op natuur in de Chartreuse en Vercors vanaf ons basiskamp aan het lac de Paladru.

Er zit ook een hele mooie 2-daagse hike bij, in Nationaal Park Les Écrins. Je kunt je per wandeling inschrijven en zo zelf kiezen hoe je week er uitziet.


Meer informatie volgt!


1-4 augustus 2023

Deze dagen richten we ons helemaal op hiken én op roofvogels. We bezoeken de Chartreuse en de Vercors, mooie gebieden met veel kans om mooie roofvogels te zien. We slapen op twee verschillende campings.

Meer informatie volgt!