Over mij

OVER MIJ

''Ik hou van onderweg zijn en van het onbekende. Dit gaat voor mij samen met avontuur, nieuwsgierigheid en groei. Niet alleen het daadwerkelijke reizen, maar ook de innerlijke reis; het onbekende van mijn eigen kunnen, de ervaring van mijn gevoelens en emoties, van waarom ik doe wat ik doe. Merken wat er echt toe doet.

Ik zie dit als een levenstocht waar ik altijd mee bezig ben en in blijf groeien.''Na veel van de wereld te hebben gezien en veel verschillende mensen te hebben ontmoet besef ik nu juist dat reizen voor mij niet gaat om verder, groter of beter. Het gaat om het opzoeken van de rand van mijn comfortzone en hier dan nét een stap buiten te zetten. Vertrouwend op het leven ontdek ik zo hoeveel ik eigenlijk wel niet aan kan. En daar hoef ik helemaal niet ver voor weg. 


Al zo lang ik me kan herinneren voel ik een soort onrust en wil ik ontdekken, weten en begrijpen wat er nog meer is. Sinds 2008 heb ik hier gehoor aan gegeven en ben ik vooral bezig geweest met avonturen beleven, nieuwe avonturen plannen en zorgen dat ik hier geld voor had. Ik ontdekte dat mijn passie ligt in wandelen en hiken.


Ik geloof in de kracht (en magie!) van (meerdaagse) wandeltochten; hoe alles duidelijker lijkt te worden wanneer mijn lichaam actief bezig is, de wereld even wegvalt, ik alleen van A naar B hoef te komen en er een soort rust en focus verschijnt waardoor ik alles beter lijk te begrijpen.


Na in 2017 en 2018 gewerkt te hebben als Adventure Tour Leader in Zuid-Amerika en Centraal-Azië merkte ik dat ik graag groepen begeleid en ontdekte ik dat anderen zich graag door mij laten begeleiden! De toerisme-industrie is helaas geen plek waar ik in mijn kracht kan staan, maar het combineren van reizen met persoonlijke ontwikkeling, uitdaging en groei is mijn droom. Hiermee combineer ik letterlijk de twee dingen waar ik me het meest levend bij voel, en ik wil er alles aan doen om anderen dit gevoel ook te laten ervaren.

In 2016 haalde ik mijn eerste Wilderness First Aid, in 2020 heb ik een basiscursus Alpiene technieken (C1) gevolgd in Chamonix, Frankrijk. Ook heb ik een korte opleiding Wilderniscoaching & Training en minicursus Natuurcoaching gevolgd.
Ten slotte heb ik in 2022 de certificaten voor Hike & Survival Instructeur en Hiking & Backpacking Guide behaald en heb ik de opleiding afgerond tot International Wilderness Guide, met een afsluitend examen in Canada.